Engelse versie van deze site 14px  16px  17px  18px

Spreuken.

Inleiding.
Het gebeurt, dacht ik, vrijwel iedereen wel eens dat er tijdens een verlicht moment een heldere gedachte komt bovendrijven in de vorm van een stukje levenswijsheid, een aardige spreuk of een woordspeling. Het is dan zaak om dit bedenksel zo gauw mogelijk uit de soep te vissen voordat het weer naar de bodem zakt want het valt vaak niet mee om het later alsnog in zijn oorspronkelijke vorm uit het geheugen op te diepen.

Ik heb er dan ook voor mijzelf een gewoonte van gemaakt om dit soort ingevingen zo snel mogelijk uit de soep der vergetelheid op te vissen. Zodoende ontstaat er een gestaag groeiende verzameling spreuken. Een deel daarvan heb ik op deze pagina bij elkaar gezet. Ze hebben niet allemaal raakvlakken met het evangelie van Jezus Christus maar hebben desondanks toch wel iets. Een aantal spreuken zijn ook op de andere pagina's van deze site te vinden of zijn opgenomen in de spreuk van de week maar op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar. Ik zal niet beweren dat deze spreuken allemaal voor 100% origineel zijn maar zoals ze hier staan zijn ze stuk voor stuk wel mijn eigen ingevingen. Eventuele nieuwe ingevingen zullen bij gebleken geschiktheid ook aan de onderstaande verzameling worden toegevoegd.
 
 
 
 
 
P.S.
If you want to translate this page into your own language: please visit https://translate.google.com where you can choose your language.
Bronvermelding